Workshop “Meer en beter met minder”, een verrijkende burgeropleiding

 

Wil je besparen? Anders gaan consumeren? Tips uitwisselen? Kritisch nadenken? Deelnemen aan een zelfhulpgroep? Dan zal deze workshop je zeker interesseren!

Deze zelfhulpgroep, die verschilt van een gewone opleiding omdat ze gebaseerd is op de co-constructie van kennis, is gericht op:

 

  • het stimuleren van wederzijdse hulp;
  • het ontwikkelen van een kritische geest;
  • het ontdekken van alternatieven voor de door marketing gepushte consumptie;
  • het beheren van een budget.

 

Deze workshops vormen een aanvulling op de sociale duurzaamheid. Ze vinden plaats in het Jobhuis van de Stad Brussel, Antwerpselaan 26, 1000 Brussel.

De zelfhulpgroep bestaat uit 12 personen die gedurende 11 weken een halve dag per week zullen samenkomen. Deelname aan deze activiteiten is gratis.

Voor meer details over het programma:

“Meer en beter met minder”, click hier !

 

De workshop “Meer en beter met minder” word geleid door de sociale assistente (Pascale Van Hoolandt) van de Werkcentrale en is een samenwerking met verschillende partners: Brussel Participatie, Espace R van ‘la Mission Locale pour l’Emploi de Bruxelles-Ville’, RCIB, Ecoconso, Pro Velo, Repair Café, Bioshop, Educateam, MRBAB, enz.

Door hier te klikken kom je meer te weten over deze workshop.

 

Info en inschrijving:

Pascale Van Hoolandt

02/212.19.55

pvanhoolandt@werkcentraledelemploi.irisnet.be

Sociale permanentie:

Pascale Van Hoolandt, sociaal assistente, ontvangt regelmatig (met of zonder afspraak) werkzoekenden om hen te begeleiden in het nemen van administratieve stappen of om hen te helpen zoeken naar een oplossing voor hun sociale problemen zoals: huisvesting, schulden, kinderopvang, …

Klik hier om de uren van de sociaal assistente te raadplegen.

 

Share This