De opleiding Aanspreekpunt voor Tewerkstelling en Opleiding

De opleiding “Aanspreekpunt voor Tewerkstelling en Opleiding” (ATO): 4 dagen om te begrijpen wie wat doet in de socio-professionele integratiesector (SPI).

Uit diverse contacten met het verenigingennetwerk stelde de vzw Werkcentrale lacunes vast in de kennis van de structuren, doelstellingen en kerntaken van de SPI-sector bij actoren op het terrein. Er bestaan soms zelfs stereotypes en vooroordelen over deze tewerkstellingsinstanties.

Vaak moeten sociale werkers de rol van werkbemiddelaar opnemen vanwege een groeiende vraag naar diensten zoals: hulp bij het opstellen van een cv, tewerkstellingsbijstand,…. Sociale werkers beschikken over onvoldoende middelen, zijn minder bewust van de problematiek en kunnen zo onvolledige informatie en niet-gestructureerde begeleiding geven.

Om deze situatie te verbeteren heeft Stad Brussel een gratis opleiding in het leven geroepen met als doel om actoren op het terrein (wijkbemiddelaars, personeel van jeugdhuizen, sociale assistenten,…) te sensibiliseren  aan tewerkstellingsstructuren die in Brussel-Stad bestaan en hen de nodige tools te geven om gestructureerde en gepaste eerstelijnstussenkomsten te kunnen uitvoeren.

Het doel van deze opleiding : deelnemers opleiden tot aanspreekpunten voor tewerkstelling en opleiding in hun verenigingen. Hiervoor bestaat de opleiding afwisselend uit theorie, interactieve oefeningen, bezoeken, en ligt de uitwisseling van ervaringen en wederzijdse bijdragen van kennis aan de basis.

Op het programma :

  • De belangrijkste fases in een socio-professioneel inschakelingstraject;
  • De op het eerste gezicht ingewikkelde wereld van SPI ontluisteren en begrijpen;
  • Referentiepunten en middelen hebben om zich te oriënteren en de verschillende actoren die gebonden zijn aan tewerkstelling in Brussel uit elkaar te kunnen houden;
  • Banden scheppen en ervaringen en goede praktijken uitwisselingen.

Het is mogelijk om deze opleiding op maat van uw medewerkers te maken. Zo wordt rekening gehouden met uw behoeften (bijvoorbeeld, meer toespitsen op hoe omgaan met jongeren voor zij die voornamelijk met jeugd werkt) en uw wensen omtrent de duur en locatie van de opleiding.

Interesse ?

Info en inschrijvingen : 02/212.14.62 ou vvandermeir@werkcentraledelemploi.brussels

 

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

VOLGENDE SESSIE

5, 13 en 19 februari 2024

Share This