Het is zeker een goede strategie om op zoek te gaan naar werk door de beschikbare aanbiedingen op het internet te overlopen. Toch is het niet altijd makkelijk om er uw weg te vinden in de overvloed aan bestaande jobsites. Daarom willen we u helpen door een kleine selectie te maken van bestaande sites om zo enkel de meest interessante over te houden.

Nu kan u al die jobsites op één plaats terugvinden op de desbetreffende pagina van onze website!

We hebben die sites gegroepeerd in verschillende categorieën:

• Sites van openbare instellingen, waarbij we in de eerste plaats hebben gekozen voor sites voor elk van de drie landstalen in België. U vindt er dus onder andere de sites van d’Actiris, Forem, VDAB enADG.

• Sites van uitzendbureaus. In deze categorie vindt u onze selectie uitzendbureaus.

• Algemene jobsites. Samen brengen die platformen u in contact met duizenden jobaanbiedingen. U ontdekt hier twee types websites: sites die zelf vacatures aanbieden en zogenaamde ‘feedreaders’. Die laatste lijken meer op zoekmachines die de aanbiedingen van verschillende sites verzamelen en groeperen.

• Gespecialiseerde sites voor werkzoekende jongeren. LMet de sites in deze categorie kan u op zoek gaan naar een studentenjob, een stage, of een baan voor iemand die pas is afgestudeerd of kan u advies krijgen voor uw studie.

• Gespecialiseerde sites voor mensen met een handicap. Een handicap hoeft geen reden te zijn om van de arbeidsmarkt te blijven. Er bestaan veel hulpmiddelen om mensen met een handicap te helpen en te ondersteunen en er bestaan veel oplossingen om werkgevers te helpen een persoon met een handicap met succes in hun diensten te integreren (financiële steun, aanpassing van arbeidsplaatsen, …)

• Gespecialiseerde sites voor bedrijven met aangepast werk. Soms zorgt de omvang van een handicap ervoor dat een persoon, tijdelijk of permanent, uit de buurt van normale werkomstandigheden kan worden gehouden. In deze sectie vindt u alle sites die jobaanbiedingen van bedrijven met aangepast werk op een rijtje zetten. Die bedrijven zorgen ervoor dat ze aan zoveel mogelijk specifieke voorwaarden voldoen om u in staat te stellen een professionele activiteit op uw eigen niveau te kunnen uitvoeren. Dat doen ze onder andere door uw vaardigheden te verbeteren, bijscholing aan te bieden en de werkplek aan te passen.

• Gespecialiseerde sites per sector. Ten slotte vindt u ook onze selectie gespecialiseerde sites die specifieke vacatures per sector aanbieden.

Vergeet niet dat de gepubliceerde vacatures slechts het topje van de ijsberg vormen en dat de meeste jobaanbiedingen niet worden gepubliceerd. We raden u dan ook aan om goed op te letten en ook spontane sollicitaties te sturen naar werkgevers en/of functies die aansluiten bij wat u zoekt.

Vergeet ook niet uw netwerk te gebruiken (vrienden, collega’s en oud-collega’s, familie, oude klasgenoten, …). Verwaarloos dat kanaal niet, want netwerken is ook een uitstekende manier om in contact te komen met werkgelegenheid. Sociale media zijn erg nuttig om in contact te blijven met uw familie, collega’s en anderen, en om hen te informeren dat u op zoek bent naar werk. Als u advies nodig heeft over het gebruik van sociale media, verwijzen we u naar ons artikel over dat onderwerp: “Het goede gebruik van sociale media in uw zoektocht naar werk”.

 

Veel succes!

Share This