– CORONAVIRUS – 

Dienstverlening van de Werkcentrale en haar partners van het Jobhuis van de Stad Brussel

In het licht van de huidige gezondheidscrisis en conform aan de maatregelen die recentelijk genomen werden door de Nationale Veiligheidsraad om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, zullen de kantoren van de Werkcentrale van de Stad Brussel voor onbepaalde tijd gesloten zijn.

Ons team blijft echter telefonisch of via e-mail bereikbaar tijdens de volledige inperkingsperiode !

 

  • Stéphanie RIGO, is bereikbaar via e-mail: srigo@werkcentraledelemploi.brussels en telefonisch op het nummer 02/211.14.61 voor alle vragen met betrekking tot het gebouw van de Werkcentrale en de verhuur van zalen.
  • Pascale VAN HOOLANDT ontvangt niet meer op kantoor maar organiseert haar sociale consultaties via de telefoon, u kan haar bereiken op het nummer 02/212.19.55.
  • De informaticalessen en de toegang tot de OCR zijn opgeschort. Maar, Giovanni BARRESI blijft echter voor al uw vragen bereikbaar via e-mail GBarresi@werkcentraledelemploi.brussels of telefonisch op het nummer 02/212.19.64.

Wij herinneren u er ook aan dat alle fysieke bureau’s van het Jobhuis van de Stad Brussel (Antwerpselaan 26) gesloten zijn.

Dit betreft het agentschap van ACTIRIS, de Mission Locale pour l’Emploi de Bruxelles-Ville, het Plaatselijk werkgelegenheidsagentschap (PWA) en Tracé Brussel.

De meeste diensten blijven echter telefonisch en/of via e-mail bereikbaar! Hieronder sommen we op hoe u deze diensten kan contacteren.

Tot slot vragen we u om de informatiesite van de FOD Volksgezondheid te raadplegen indien u vragen heeft over de huidige gezondheidscrisis en het coronavirus: http://www.info-coronavirus.be  

Hulpbronnen tijdens de inperkingsperiode

Vous Hieronder vindt u een lijst van nuttige hulpbronnen tijdens de inperkingsperiode:

 

  • Hulpbronnen voor het zoeken naar werk of het scheppen van werkgelegenheid
  • Het online vormingsaanbod
  • Vrijwilligerswerk en -platformen.
  • • Niet te vergeten: de noodhulpdiensten en de verschillende solidariteitsacties die tijdens deze crisis tot stand gekomen zijn.

CONTACT OPNEMEN MET DE VERSCHILLENDE DIENSTEN VAN HET JOBHUIS VAN DE STAD BRUSSEL:

ACTIRIS

ACTIRIS blijft telefonisch bereikbaar op het nummer 0800/35.123 (van maandag t.e.m. vrijdag van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30).

– De website van Actiris blijft toegankelijk en stelt u in staat om vacatures te raadplegen, te solliciteren en alle nodige informatie omtrent uw zoektocht naar werk op te zoeken.

– Denk aan uw persoonlijke MY ACTIRIS-account om u (her)in te schrijven, attesten te downloaden, uw dossier online te beheren, uw sociale rechten te openen (kinderbijslag, inschakelings- of werkloosheidsuitkeringen, …).

Mission Locale

 

De Mission Locale pour l’Emploi de Bruxelles-Ville heeft haar diensten aangepast om u te kunnen begeleiden en is bereikbaar:  

– via e-mail: emploi-orientation@mlocbxl.irisnet.be

– telefonisch, van maandag t.e.m. vrijdag van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u00 op het nummer 02/211.10.30.

Zij blijven eveneens bereikbaar via de sociale netwerksites.

PWA

 

 

Het Plaatselijk werkgelegenheidsagentschap van de Stad Brussel (PWA) blijft bereikbaar:

– telefonisch op het nummer 02/211.14.64 

– en via e-mail op  info@alepwabru.be

Tracé Brussel

 

Voor de Nederlandstaligen hebben ook Tracé en haar partners hun diensten naar een digitaal aanbod omgevormd:

 

– De Werkwinkel Brussel blijft via e-mail bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag van 9u tot 17u, u kan hen bereiken opwerkwinkel@tracebrussel.be voor vragen over werk en opleiding.

 

– De Leerwinkel Brussel : U kan hen voor al uw vragen altijd bereiken van maandag t.e.m. vrijdag van 9u tot 17u op de gsm-nummers 0484/92 04 03 en 0486/17 26 86.

Zij zijn eveneens beschikbaar via e-mail: info@leerwinkel.brussels

via de website www.leerwinkel.brussels

of Facebook www.facebook.com/leerwinkelbrussel

 

– Het Infopunt Jobstudent Brussel blijft ook bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag van 9u tot 16u op de gsm-nummers 0484/80 91 73 of 0486/75 41 96.

Zij zijn eveneens beschikbaar via e-mail: jobstudent@jumpnaarwerk.brussels en via Facebook www.facebook.com/Jumpnaarwerk

– Gelieve voor alle andere vragen een mail te sturen naar info@tracebrussel.be

Share This